-HER KARANLIĞIN BAĞRINDA BİR FECR SAKLI- "İM JEDEN DUNKELHEİT VERSTECKT EİN SONNENAUFGANG "

“BEBEKLER İÇİN SPONTAN GELİŞEN TARİFLERİMDEN VE ISLAK MENDİL HUSUSU”

yemek-yiyen-bebek-5

Özellikle mamaların içerisinde ki içerikler hakkında  GİMDES ve bu bağlamda mama şirketleriyle girdiğim yoğun telefon trafiğinden sonra her zamankinden çok kendi alternatiflerimizi oluşturmamız gerektiğini çok daha fazla düşünür oldum.

Özellikle kan ilaçlarına ve bebek kozmetik ürünlerine  konulan paraben anneleri endişeye sevk ediyor.

 Özellikle bebeğin ruhsal ve fiziksel açıdan beslenmesi onu etkiliyor.Ben size spontan gelişen tariflerimi ,faydalı olur düşüncesiyle yazmak istiyorum.

Siz buna bebeğinizin ayını dikkate alarak ,damak zevkine göre eklemeler ve   çıkarmalar yapabilirsiniz.

BEBEKLER İÇİN  DOĞAL MEYVE PÜRESİ:

Elmanın çekirdekleri çıkartılır, kuru kayısı ve içi açılmış hurmarla beraber düdüklü tencereye konur.Hurmanın çekirdeklerini faydalı olur düşüncesiyle almıyoruz.Üzerini örtecek kadar su konur ve yaklaşık on dakika pişirilir.Pişen karışımı tel süzgeçten geçiriyoruz blender kullanmıyoruz.

Böylece  içinize sinerek bebeğinize yedireceğiniz doğal meyve püresini elde ediyoruz.Özellikle kabızlığı ve kansızlığı olan bebeklere çok iyi geliyor. Bebeğimize hazırladığımız meyve püresini taze yedirmek istediğimizden artan karışımı küçük saklama kaplarına koyarak dondurucuya kaldırıyoruz ve her günün öğününü taze olarak çıkarıyoruz.

cam saklama kabı

Ben yaklaşık üç günlük bir öğün hazırlıyorum çok fazla değil. Bu karışımı  bebeğin altıncı ayında, günde bir defa öğle yemeğinden bir saat önce verebilirsiniz.Koyacağınız meyvelerin mevsim meyveleri olmasına dikkat edin.

MEYVE SUYU VEYA MAMA SUYU;

2 Elmayı, 2 havucu,1 portakalı …farklı meyvelerden de yapılabilir fakat bu üçlü karışım daha güzel oluyor.Katı meyve sıkacağından sıkın.Sıktığınız bu karışıma bir büyük boy muzu blender ile çırpın.İşte size ve çocuklarınıza sabah enerji depoladığınız güzel bir içecek.

Ayrıca bu kıvam koyu olduğundan özellikle yedinci ayıdan sonra bebeğinize mama tarzında yedirebilirsiniz veya hazırladığınız devam sütüne ekleyebilirsiniz.Altıncı ayındaki bebeklere ise portakal veya mandalina  gaz sancısı yapması açısından koymuyoruz.Havuç, A vitamininin ön maddesi olan karotenleri içerir. Bu maddenin aktif hale geçmesi için  bir çay kaşığı zeytinyağı eklemeyi unutmayın.

Özellikle başka çocukların imrenmemesi açısından okula muz koymayan anneler için bu karışımı sabah taze olarak hazırlayıp çocuğunuzun içme kabına koyarak beslenmesine koyabilirsiniz.Sıcak bir ortamda bırakmamasını ve öğle vaktini geçirmeden içmesini tavsiye ederek.

MUHALLEBİ;

bebekler için muhallebi

Biliyorsunuz ki iki yaşına kadar bebeklere un,tuz ve şeker vermek çok zararlı.Tabi bu bağlamda hazırladığımız mamaları nasıl tatlandıracağım düşüncesi başlıyor.Ben beslenmede un ve nişasta kullanmıyorum.Bunun yerine pirinç unu kullanıyorum ki bebeklerin hem hazmı hem de sağlığı açısından çok daha faydalı olduğunu doktorlar söylüyor.Pirinç ununu önceden az doğal bir parça tereyağı ile yanmaz tavada sürekli karıştırarak kavurun.Çok fazla esmerleşmemesine dikkat edin.Soğuyan bu karışımı cam bir kaba koyup buz dolabına kaldırın ve ihtiyacınız olduğu kadar alın.

Ben pirinç unu muhallebisi yaparken devam sütüyle beraber  çok az  su koyuyorum veya yarım süt yarım suda koyabilirsiniz ve  en az beş dakika pişiriyorum.Tatlandırmak için  de az bir miktar  şekersiz doğal  pekmez veya bir cezvede dört beş tane kaynatıp suyunu aldığınız tatlanmış hurma suyu da kullanabilirsiniz ki, iki tatlandırıcı da oldukça sağlıklı ve doğal.Balı bir yaşına kadar bebeklerde alerjik reaksiyon oluşturabileceğinden kullanmıyoruz.Yine zeytinyağı az bir miktar eklemeyi unutmayalım.

Özellikle emziren anneler için önemli bir ayrıntı.Ek gıdalara genellikle  hızlı bir geçiş yapılıyor fakat uzmanlar verilen ek gıdanın günlük iki çay bardağını geçmemesi ve bebeğe anne sütünün verilmeye devam edilmesini ısrarla tavsiye ediyor.

ISLAK MENDİL HUSUSU:

Islak mendil kullanımının bebeklerde zararlı olduğunu biliyoruz .Bu mendiller halıdaki lekeleri çıkarmada oldukça başarılı ki çocuğa ne yapmaz.

Fakat aynı zamanda çok  da gerekli o halde ne yapalım ?

Islak mendilleri bölüm bölüm alarak sıcak suyun altında iyice içeriğinden arındırıp duruluyoruz.Bir kabın içine (her zaman kullanacağınız özel  hijyenilk bir kabınız olsun) kaynamış suyu döküyoruz ve içine bir miktar doğal zeytinyağı ekliyoruz.

Mendillerimizi bölüm bölüm alarak suyun içerisine koyuyoruz ve bir saat kadar bekletiyoruz .Böylece doğal zeytinyağı ile nemlenmiş ve huzurla kullanabileceğimiz mendillerimizi  hafifce sıkarak ağzı kapalı  hava almayan bir kaba koyuyoruz.

Bu hususta aile boyu dondurma kapları tam mendillerin ebatlarına uyduğu için kullanışlı oluyor.Bu kapları farklı stickerlerle süsleyebilirsiniz.

Fecr Anasayfa

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s